Webstedet for

slægten Gissel fra Glesborg

og

gårdfæster af Lystrup Abraham Nielsens

efterkommere

Jens Simonsen 1819 — 1901

Indhold

   Forside

   Anerække

   Slægtsnavne

   Stednavne

   Kirkegårde

   Georgsminde

 

Jens Simonsen og hans familie ved vi ikke meget om, andet end hvad vi har kunnet finde i kirkebøgerne. I hans datterdatter, som er min farmor, Johanne Pedersens (f. 1899 — d. 1979) fotoalbum findes der flere billeder, som vi tror er fra denne gren af familien. Ja, vi skulle have spurgt mens tid var …...

 

Det har endnu ikke været muligt af finde efterkommere, som har kunnet hjælpe med navngivningen af disse billeder. Derfor vil vi her på disse side, fortælle hvad vi ved omkring familien, samt indsætte de omtalte billeder, og håber derved, at der måske er nogen der kan hjælpe.

 

 

 

 

 

 

 

 

De første par år efter giftermålet boede Jens og Ane Johanne til leje i Norring Højvang. Siden flyttede de til Skjoldelev, hvor de i mange år beboede et hus, hvortil der hørte et jordlod.

 

82 år gammel døde Jens i Skjoldelev den 13. okt. 1901. Efterfølgende fik Ane Johanne fattigunderstøttelse og boede i 1906 sammen med en noget yngre enke ved navn Kirstine Jensen, som umiddelbart ikke har nogen forbindelse til familien.

 

1912 opholdt Ane Johanne sig ved sønnen og svigerdatteren, Peder og Helle Jensen i Mejlby, Harridslev sogn, hvor hun døde i en alder af 86 år. Hun begravedes ikke på Lading Kirkegård ved Jens, men i Harridslev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parrets 8 børn;

 

Hvor de 7 blev født i Skjoldelev, den ældste Peder fødtes i Norring Højvang.

 

Peder Jensen, f. 1855, g. 1886 i Haldum Kirke ved Hinnerup med Helle Jensen, f. 1865 i Haldum, Sabro herred, Århus Amt.

 

Dreng, dødfødt den 24. marts 1857.

 

Kirsten Marie Jensen, f. 1858, d. 1939 på Skoffergårdenes mark, Koed sogn, Sønderhald herred ved Nimtofte, g. 1888 i Lading kirke med Rasmus Sørensen Gissel, f. 1862 på Laen Mark, Glesborg sogn, Nørre Djurs Herred, d. 1935 på Skoffergårdenes mark.

 

Dreng, dødfødt den 1. feb. 1861.

 

Simon Jensen, f. 1862, d. 1946 i Stavtrup, Kolt sogn, Ning herred, Århus amt, g. 1891 i Lading Kirke med Maren Knudsen, f. 1864 på Ajstrup Mark, Malling sogn, Ning herred, Århus amt, d. 1941 på Ormslevvej, Viby sogn.

 

Amarius Jensen, f. 1865, d. 1944 i Sct. Peder sogn, Randers, g. med Marie Margrethe Mathiesen, f. 1867 i Ulkebøl Skov, Ulkebøl sogn, Als Sønder herred, Sønderborg amt, d. 1937 i Sct. Peder sogn, Randers.

 

Ane Marie Jensen, f. 1867, g. 1. gang 1888 i Borum Kirke, Framlev herred, Århus amt med Peder Christensen Vistrup / Wistrup, f. omk. 1863. g. 2. gang med Severin Larsen Vittrup / Wittrup, f. 1852 i Lønstrup, Mårup sogn, Vennebjerg herred, Hjørring amt.

 

Ane Jensen, f. 1869, g. 1900 i Lading Kirke med Lars Martin Jensen, f. 1871 i Gumperup, som i dag hedder Klinteby, Karrebæk sogn, Flakkebjerg herred, Sorø amt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Skjoldelev, Lading sogn ved Sabro den 26. marts 1819 blev Jens født, som søn af gårdmand Simon Jensen og Kirsten Pedersdatter. Gårdmand Niels Caspersens datter fra Voldby bar ham ved dåben i Lading Kirke den 31. maj. Han opholdt sig hjemme i Skjoldelev da han konfirmeredes i Lading Kirke med temmelig gode religionskundskaber og opførsel.

 

I sommeren 1854 mødte han den 6 år yngre Ane Johanne Pedersdatter fra Norring Højvang, Foldby sogn mellem Skjoldelev og Norring ved Hinnerup. Parret giftede sig i Foldby Kirke året efter den 11. jan.

 

I 1825, den 28. maj var Ane Johanne blevet født i Norring, Foldby sogn, som datter af Peder Olesen og Ane Marie Pedersdatter. Hun konfirmeredes i Foldby Kirke 1847 med vældig gode religionskundskaber og en meget sædelig opførsel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er kvinden på billedet, som er taget i Næstved?

 

Er det Jens Simonsens hustru Ane Johanne Pedersdatter, født 1825? eller

 

datteren Ane Marie, som først var gift med Peder Vistrup / Wistrup, der var bestyrer af Lov Mejeri i Hammer sogn ved Næstved omkring 1900 tallet?

 

 

 

På billedet ses to af Jens Simonsen og Ane Johanne Pedersdatters børn. Hvem af sønnerne der ses til venstre vides ikke. Datteren Kirsten Marie Gissel ses til højre.

 

 

 

 

 

Det vides ikke hvor eller hvornår billedet er taget, men billedet nedenfor er taget samme sted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sønnen fra billedet ovenover ses som nr. 2 fra højre, og hvem er de øvrige personer?

 

 

 

 

 

 

 

Pigen til venstre vides der ikke noget om, men der synes nogle ligheder mellem de to på billederne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er damen til højre, som boede i København og hendes mand, der vist nok var kaptajn. Hun  besøgte Kirsten Marie Gissels familie i Skoffergårdene hver sommer i 1940erne og i starten af 1950erne.

 

 

 

 

 

 

 

 

På begge billeder sidder Kirsten Marie Gissels datter Johanne i midten og hendes mand, Marius Pedersen til venstre. Damen til højre, som Johanne og Marius Pedersen besøgte i København, hvor billederne er taget, menes at være familie til Johanne.

 

 

Hvor og i hvilken anledning billedet nedenfor er taget, vides ikke, men det er taget efter april 1922 og før 1925. Kirsten Marie og hendes mand Rasmus Gissel er ikke med på billedet, men deres børn er.

 

 

 

8. En af Jens Simonsens sønner

9. Sandsynligvis dennes hustru

1. Kirsten Maries søn, Jens Sørensen Gissel

2. Dennes 1. hustru, Helga Gammelgaard

3. Kirsten Maries søn, Søren Sørensen Gissel

4. Kirsten Maries datter, Johanne gift Pedersen

5. Dennes mand, Marius Pedersen

6. Deres søn, Jens Lyn Pedersen

7. Kirsten Maries søn, Niels Sørensen Gissel

 

 

 

Billedet til højre er taget i

Skoffergårdene ved Kirsten Marie og Rasmus Gissel.

 

 

Fra venstre,

 

ukendt dame, måske en af Jens Simonsens døtre,

Kirsten Marie og

datteren Johanne,

den højeste af pigerne kendes ikke,

Johannes datter Vita, f. 1923, og

Rasmus’ søster Marie Gissel fra Grenå.

 

 

Hvem er denne dame, måske Ane og Martin Jensens datter Anna Marie?

 

Kirsten Marie Gissels datter Johanne gift Pedersen, som er min farmor, ses stående til høje, men hvem er den ældre dame til venstre og hvor er billedet taget?